top of page
photobyfrederickbasteyns__DSC2197-Edit_K

over mIJ

Wat er volgt is een verzameling van mijn werkwijze, visie, overtuigingen, waarden en eigen ervaringen om zo een beeld te geven van wie je tegenover je krijgt wanneer we in gesprek gaan.
Het is verre van volledig, maar het is een start. 

systemische kijk

Ik kijk met een systemische blik naar de wereld. Systemisch kijken is het herkennen van patronen en dynamieken van jezelf en de ‘systemen’ waartoe je behoort, elk met zijn eigen waarden en normen: je familie, je organisatie, je vriendenclub, de stad waarin je woont, de maatschappij waar je aan deelneemt, enzovoort.

 

Je, vaak onbewuste, patronen en overtuigingen bepalen sterk hoe je je gedraagt en waar je telkens weer opnieuw tegenaan loopt. We spreken hier van een onzichtbare onderstroom. Iets wat we rationeel vaak niet kunnen vastpakken. Door de onderstroom bewust te maken ontstaat de mogelijkheid om overtuigingen te herbekijken en patronen te verschuiven. Pas wanneer iets zichtbaar wordt is transformatie mogelijk.

Ik stel vragen. En ik luister. Aandachtig en zonder oordeel. Ik luister naar wát je zegt én wat eronderdoor stroomt. We zoomen in en uit. We kijken op een andere laag. Jij blijft eigenaar van het gesprek. Ik wandel met je mee. 

Image by Mitchell Griest
Image by Boba Jaglicic

organisatiesystemen

Ik ben individueel coach én organisatiecoach. Beide rollen voeden elkaar. Ik kijk graag naar systemen en hun blokkades. Ik ga ook graag in gesprek met hen die erin leven om de onderstroom zichtbaar te maken. Mezelf leegmaken om echt te kunnen zien wat er daar speelt. Uitzoeken waar te  prikken opdat er weer deugddoende beweging komt, daarvoor kan ik uren in laserfocus gaan.

 

Ik kreeg inkijk in de wondere wereld van de meest uiteenlopende organisatiesystemen. Ik beweeg me tussen bedienden en arbeiders, ambtenaren, teamleaders, managers, coaches, leerkrachten, vertrouwenspersonen, CEO’s, directieleden, hoofden, bestuursleden, vakbondsleden en meer. Ik stond met de voeten soms tot kniehoog in de psychosociale modder, zoekend naar de weg die helend kan zijn voor de organisatie. Een rol die veel van me vraagt én veel voldoening geeft. Een rol die me ook voeding geeft voor de coachingsgesprekken met wie aan de top staat. 

familiesystemen

Je neemt heel wat mee uit het gezin waar je in opgroeide . De meest hardnekkige dynamieken en patronen vinden daar hun oorsprong. Deze patronen laten zich ook zien op andere plekken, zoals bijvoorbeeld op je werk. Bewust worden van de oorsprong kan nieuwe bewegingen mogelijk maken. 

 

Ik kom zelf uit een nest van vijf. De jongste dochter. De enige dochter na twee jongens. Een bijzondere plek al zeg ik het zelf. Er is veel warmte in ons kerngezin. En zoals elk gezin dragen we de patronen, dynamieken, trauma’s én krachten van onze voorouders met ons mee. Elk op onze eigen manier. Ik neem ze mee naar mijn eigen nest met man (Wim) en twee zonen (Bas en Felix). Wij hebben op onze beurt de hordes te nemen die op ons pad liggen. De meeste klein, sommige best pittig.

ACS_0276%203_edited.jpg
Bomen belicht

"waarom" en "hoe"

Ik werk in mijn begeleidingen soms ook aan de zoektocht naar je “Waarom” en “Hoe”. Simon Sinek bracht met deze simpele woorden een kleine revolutie teweeg in de bedrijfswereld.

 

Wat hij vertelt is niet nieuw, maar hij bracht het wel op een aantrekkelijke manier naar de bedrijven. Zijn model is ook te gebruiken voor je individuele zoektocht.

De "Waarom" geeft woorden aan wat je hier bijdraagt op deze wereld en welke impact dit heeft. Wat heb je altijd gedaan en zal je altijd blijven doen? Het gaat over betekenis en zingeving. Ergens voor staan. Ergens voor gaan. Als je dit helder hebt voor jezelf, worden keuzes en beslissingen op je pad eenvoudiger. 

mijn waarom

"Ik prikkel bewustwording zodat er meer vermogen vrijkomt"

Image by Heidi Fin

De "Hoe" vertaalt hoe je je "Waarom" elke dag weer waarmaakt. Welke waarden, principes en overtuigingen leef je na zodat je "Waarom" werkelijk wordt?

 

Zonder consequent naleven van je "Hoe," kan je je "Waarom" niet waarmaken. Wanneer je zondigt tegen je "Hoe", dan voel je dat ook lijfelijk.

mijn hoe

Zuiverheid

Ik ben eerlijk met mezelf en de ander.  Ik heb respect voor mezelf en de ander. Alles mag er zijn.

 

Zelfexploratie

Ik ben me bewust van wat van mij is zodat ik kan zien wat van de ander is. Ik blijf leren, het is nooit af.

 

Dankbaarheid

Ik ben dankbaar voor dat wat op mijn pad komt.

Humor

Ik eer de lichtheid van het leven.

Integriteit

Ik doe wat ik zeg dat ik doe of anderen zouden moeten doen. Ik ben oprecht in mijn emoties.

 

Oprechte interesse

Als ik luister, luister ik actief. Ik ben aanwezig en betrokken in het hier en nu. Ik leer van iedereen.

 

Tijd en ruimte

Bewustwording heeft tijd en ruimte nodig. 

“Reculer pour mieux sauter”

Duurzaamheid

"We are in it for the long run"

Friendship%20is%20unnecessary%2C%20like%

zij die mij inspireren wandelen met ons mee

Mijn voorouders
Mijn ouders en  broers 
Mijn man en kinderen
Mijn vriendinnen en vrienden
Captain & Stoker
D-na
Boost
 Dr Song kabinet
Co-Kornéllers
Mijn coachees
Mijn ex-collega's 
Scouts & Gidsen Vlaanderen
Crossfit Antwerpen
Wibe Veenbaas 
Joke Goudswaard
Morten Hjort
Mirjam Broekhuizen
Philippe Bailleur
Jan Ardui
Jef Clement
Edel Maex
Joe Dispenza
Mary Sheedy Kurcinka
Brené Brown
Karen Vermeylen
Thijs Lindhout
Jan Geurtz
Tibor Olgers
Ingeborg Bosch
Otto Charmer
Simon Sinek
Alain De Botton
Luk Dewulf
Leo Bormans
Marschall B. Rosenberg
Erwin Tielemans
Timothy Ferris
Napoleon Hill
Robert T. Kiyosaki
Tony Robbins
Deepak Chopra
Esther Perel
Adrienne (yoga)
Peter Senge
Pascal Van Loo
René Bouwen
Johan Hovelynck
Dirk De Wachter
Rudy Vandamme
Ria Verlinden
Chip & Dan Heath
Siebke Kaat
Anton de Kroon
Jan Jacob Stam
Don Edward Beck
Christopher C. Cowan
Bert Hellinger
Gregory Bateson
De Obama's
Robert Dilts
De stoïcijnen
Ryan Holiday
Theo Vaes
Marijke Moens
Marleen De Fraeye
André Pelgrims
Tamara Lenaerts
Danielle Braun
Jitske Kramer
Stephen Covey
James Priest
Jef Cumps
Frederic Laloux
Hans Peter Roel
Glennon Doyle
Edith Eva Eger

en velen meer

bottom of page